2012. január 31., kedd

Az alábbiakban a Quality Cardio egyik összetevőjéről, a Spirulina Platensis-ről kaphatunk néhány nagyon érdekes információt.

A Spirulina egy kékes-zöldes algafajta, mely kb. 3,6 milliárd éve jelent meg a Földön.  Tudósok szerint egyike azon fajoknak, melyek oxigén előállításával lehetővé tették a magasabb rendű életforma megjelenését.
A Spirulinát sokan a természet legtökéletesebb táplálékának tartják, a hagyományos gabonanövényeknél sokkal több tápanyagot tartalmaz. Nagyon alkalmazkodó, sós vízben és tápanyagszegény talajban is megél. 60 %-ban emészthető, növényi proteineket tartalmaz, rengeteg benne a béta karotin, B-12 vitamin, a vas, nyomelemek. Omega 6 zsírsavat (GLA) valamint különböző aminosavakat és klorofillt is tartalmaz.
 

Egészségre gyakorolt hatása:
 
A közelmúltban számos kutatás és kísérlet igazolta, hogy a Spirulinának immunerősítő hatása van. Kiváló antioxidáns, C és E vitamin, szelén, cink, réz, vas és króm tartalmának köszönhetően csökkenti a rák kialakulásnak esélyét.
Japán, indiai és német férfiakon végzett tesztek eredményeként beszámoltak a Spirulina koleszterin szint és vérnyomáscsökkentő hatásáról is. Napi 4,5 gramm Spirulina 6 héten át való elfogyasztása, az étkezési szokások megváltoztatása nélkül, minden alany esetében vérnyomáscsökkenéshez vezetett. Stimulálja a hasznos bélbaktériumokat, ami jobb tápanyag felszívódáshoz vezet, jótékony hatással van egész emésztőrendszerünkre.
Fogyasztása mindenkinek és minden életkorban ajánlott, kismamák, gyerekek, sportolók is ehetik. Nemcsak az egészségünk megőrzéséhez járul hozzá, de teljesítményfokozó hatása is ismert.

Forrás: www.copperwiki.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése